Jelentkezzen most: ingyenes Open Data Management e-learning kurzus az agrár-, táplálkozás-, és földtudományok területén

2018. október 01. - 19. ingyenes Open Data Management e-learning kurzus

A GODAN Action Team hónap elején jelentette be legújabb online kurzusát, az Open Data Managementet. A kurzuson résztvevők az agrár- és táplálkozástudományok mellett a földtudományok területén is elsajátithatják az adatokat helyes kezelését. A kurzus négy fő egységből épül fel:

  • A nyílt adat alapelvei
  • Hogyan tegyük nyílttá az adatainkat
  • A nyílt adat megosztása
  • A szellemi tulajdonjogokra vonatkozó engedélyek

A tanfolyam befejeztével a résztvevők széleskörű ismeretekkel rendelkeznek a nyílt adatokról, annak alapelveiről és előnyeiről, tisztában lesznek az adatkezeléssel járó felelősséggel és az arra vonatkozó etikai alapelvekkel, megismerik a nyílt adatkezelés lépéseit és szabályozásait, továbbá képesek lesznek felmérni, mikor szükséges adatrepozitórium kiépítése a munka során. Ezen kívül megismerik a FAIR adat jellemzőit, bővíthetik ismereteiket a szerzői jogokról, valamint megtanulják, hogyan láthatják el a kutatási adatokat open licensszel.
A háromhetes ingyenes tanfolyam angol nyelven folyik majd október 1. és 19. között, és előreláthatólag heti 8 óra időráfordítást igényel.

További részletekért tekintse meg a tréning weboldalát: https://www.godan.info/pages/open-data-management-agriculture-and-nutrition

A jelentkezéshez az alábbi űrlapot kell kitölteni szeptember 17-ig:
https://goo.gl/forms/MYs37shTPExq6RQW2

Forrás: https://www.godan.info/news/apply-now-free-e-learning-course-open-data-management-agriculture-nutrition-and-land