EOSC Webinar: Fighting COVID-19 with Open Science

Az elmúlt évben tanúi lehettünk egy soha nem látott globális pandémia gyors elterjedésének, viszont ezáltal szintén nyomon követhettük a tudomány olyan mértékű gyors reagálását, amire még nem volt precedens. A tudomány globális összefogásának köszönhetően egy éven belül sikerült vakcinát fejleszteni a vírus ellen. A tudományos kutatás létfontosságúnak bizonyult a krízis leküzdésében, a FAIR kutatási alapelvek és a nyílt tudományos gyakorlat kulcsfontosságú tényezők, melyeket az EOSC is nagymértékben támogat.

Az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés (EOSC) az elmúlt évben indította útjára a European COVID-19 Data Portalt, amely különböző forrásokat összevetve teszi lehetővé a kutatási adatok gyors és széleskörű összegyűjtését. Szintén tavaly, az EOSCsecretariat.eu bevezette az ún. fast track co-creation funding programot, amely a vírussal kapcsolatos kutatások támogatását szolgálja, a szokottnál gyorsabb átfutási idővel.

Ezen az együttműködésben létrejött EOSC webináriumon megszólalnak azok, akik támogatásban részesültek a fenti programokból, beszélni fognak a vírussal kapcsolatos kutatásaikról, továbbá arról, hogy a FAIR adatkezelés, a nyílt kutatás és az EOSC milyen mértékben képes változást hozni a kutatásban rövid időn belül, krízishelyzetben.

A webinárium célközönsége

  • Kutatók
  • Döntéshozók
  • Egészségügyi szakemberek 
  • Nyílt tudományos közösség 
  • és mindenki, akit érdekel

Regiszráció az eseményre

Részletek, program, előadók

 

dátum

2021 ápr 13
Lejárt!

időpont

11:00 - 12:30

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük