3. Open Science Train the Trainer Bootcamp

Az OpenAIRE AMKE már a harmadik online, interaktív Train the Trainer Bootcampet szervezi, melyre május 22-26. között kerül sor. A rendezvény fő témája a nyílt tudomány, de a trénerek fontos ismereteket osztanak meg a nyílt adatokról, a kutatási adatkezelés pragmatikus módjairól, a nyílt hozzáférésű publikálásról, a szellemi tulajdonjogokról, a Horizon Europe pályázat feltételeiről, természetesen az OpenAIRE szolgáltatásokról és az EOSC-ról is. Az online rendezvényre minden érdeklődőt szívesen várnak, viszont nem árt, ha rendelkezünk némi előismerettel az Open Science gyakorlatokkal kapcsolatban.

A résztvevők a fenti témákat olyan módon dolgozhatják fel, amely fejleszti az oktatói képességeiket és könnyebbé teszi a nyílt tudományos szakmai ismeretek átadását a kutatók és a hallgatók számára. Emellett megismerkedhetnek számos eszközzel és szoftverrel, amelyek támogatják a nyílt tudományos gyakorlatokat, valamint a bootcamp után képesek lesznek váratlan kérdések megválaszolására a témában. A rendezvény nagyszerű lehetőség a kapcsolatépítésre is az Open Science nemzetközi színterén.

Az OpenAIRE AMKE interaktív rendezvénye ajánlott minden érdeklődő könyvtárosnak, kutatástámogatással foglalkozó szakembernek és adattudósnak is, akik el akarnak mélyedni a kutatók és hallgatók képzésében, ezzel is közelebb kerülve egy nyitottabb, transzparens és hozzáférhető kutatási ökoszisztémához.

Fontos, hogy a regisztráltak közül csupán 20 szerencsés vehet részt az angol nyelvű, ötnapos kurzuson. A szervezet április 2-ig fogadja a regisztrációkat, április 17-ig pedig értesítik a résztvevőket a részletekről.

Regisztráció és Részletek

dátum

2023 máj 22
Lejárt!

időpont

All Day

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük