FAIR adatkezelés workshop a természettudományokban és az élettudományokban – 2. alkalom

A Hungarian Open Respositories (HUNOR) és a Hungarian Research Data Alliance (HRDA) közösen FAIR adatkezelés címmel workshopot indít az ELKH Kutatóközpontjai és Kutatóintézetei, továbbá az ELKH Támogatott Kutatócsoportok kutatói részére, amely virtuális keretek között kerül megrendezésre. Az rendezvénysorozaton a kutatási adatkezelési elvárások, a FAIR alapelvek, valamint a kutatatási adatkezelés különböző aspektusai kerülnek fókuszba. A rendezvényt a természettudományok és az élettudományok területén tevékenykedő kutatóknak ajánljuk.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

A rendezvény részletei

Téma: FAIR adatkezelés workshop

Időpont: 2021. 11. 18. 10:00

Helyszín: online/Zoom platform

Célközönség: kutatók, természettudományi és élettudományi terület

 

Az online workshop keretein belül a regisztrált kutatóknak lehetőségük lesz megismerni az aktuális kutatási adatkezelési elvárásokat, FAIR adatkezelést, jó gyakorlatokat, valamint számos hasznos eszköz is bemutatásra kerül, melyek segítségével a kutatási adatkezelés lényegesen könnyebbé válhat. A workshopon a résztvevők az egyes témákról rövid előadást hallhatnak, ezt követően az adott témához kapcsolódó feladatok következnek, amelyeket kisebb csoportokban végeznek el. Az esemény teljes időtartama 2 óra. Természetesen a mikrofon és a kamera használata nagyban megkönnyíti a workshopon történő kommunikációt és a közös tanulást.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Fontos tudnivalók

Az alábbi feltételek minden résztvevőre egyenlően vonatkoznak (előadókra, moderátorokra, résztvevőkre)

  • Az eseményről felvétel készül. A regisztrációval minden résztvevő tudomásul veszi, hogy a Zoom Platformon megjelenített neve, profilképe, videóképe, hangja, és a chat platformon közzétett üzenetei a felvétel részét képezik.
  • A prezentációk az eseményt követően minden résztvevőnek elérhetővé válnak.
  • Minden regisztrált résztvevő, előadó és a rendezvény szervezésében valamilyen formában hozzájáruló kolléga beleegyezik abba, hogy toleráns és méltányos viselkedést tanúsít az esemény során.
  • A szervezőnek jogában áll kizárni azon résztvevőket az eseményről, akik megszegik a fenti szabályokat.

Regisztráció

A regisztrációs időszak lezárult.


Prezentációk

Open Science szervezetek és kutatásfinanszírozói előírások Európában

Kutatási adatkezelés

Concorda bemutatása

Hogyan segítik a munkánkat a kutatási adatkezelési tervezők és eszközök?

dátum

2021 nov 18
Lejárt!

időpont

10:00 - 12:00

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük