FAIR adatkezelés workshop a bölcsészet- és társadalomtudományokban

A Hungarian Open Respositories (HUNOR) és a Hungarian Research Data Alliance (HRDA) közösen FAIR adatkezelés címmel workshopot indít az ELKH kutatócsoportjainak, amely virtuális keretek között kerül megrendezésre. Az rendezvénysorozaton a kutatási adatkezelési elvárások, a FAIR alapelvek, valamint a kutatatási adatkezelés különböző aspektusai kerülnek fókuszba. A rendezvényt a bölcsészettudományok és az társadalomtudományok területén tevékenykedő kutatóknak ajánljuk.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

A rendezvény részletei

Téma: FAIR adatkezelés workshop

Időpont: 2021.11. 04. 10:00

Helyszín: online/Zoom platform

Célközönség: kutatók, bölcsész- és társadalomtudományi terület

 

Az online workshop keretein belül a regisztrált kutatóknak lehetőségük lesz megismerni az aktuális kutatási adatkezelési elvárásokat, FAIR adatkezelést, jó gyakorlatokat, valamint számos hasznos eszköz is bemutatásra kerül, melyek segítségével a kutatási adatkezelés lényegesen könnyebbé válhat. A workshopon a résztvevők az egyes témákról rövid előadást hallhatnak, ezt követően az adott témához kapcsolódó feladatok következnek, amelyeket kisebb csoportokban végeznek el. Az esemény teljes időtartama 2 óra. Természetesen a mikrofon és a kamera használata nagyban megkönnyíti a workshopon történő kommunikációt és a közös tanulást.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Fontos tudnivalók

Az alábbi feltételek minden résztvevőre egyenlően vonatkoznak (előadókra, moderátorokra, résztvevőkre)

  • Az eseményről felvétel készül. A regisztrációval minden résztvevő tudomásul veszi, hogy a Zoom Platformon megjelenített neve, profilképe, videóképe, hangja, és a chat platformon közzétett üzenetei a felvétel részét képezik.
  • A prezentációk az eseményt követően minden résztvevőnek elérhetővé válnak.
  • Minden regisztrált résztvevő, előadó és a rendezvény szervezésében valamilyen formában hozzájáruló kolléga beleegyezik abba, hogy toleráns és méltányos viselkedést tanúsít az esemény során.
  • A szervezőnek jogában áll kizárni azon résztvevőket az eseményről, akik megszegik a fenti szabályokat.

Regisztráció

A regisztrációs időszak lezárult.


Prezentációk

Open Science szervezetek és kutatásfinanszírozói előírások Európában

Kutatási adatkezelés

Concorda bemutatása

Hogyan segítik a munkánkat a kutatási adatkezelési tervezők és eszközök?

 

dátum

2021 nov 04
Lejárt!

időpont

10:00 - 12:00

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük