FAIRsFAIR: A FAIR adatkezeléssel kapcsolatos tananyag gyakorlati beépítése az egyetemi képzésbe

2021.október 12.-én az Európai Egyetemek Szövetsége és a Göttingeni Egyetem a FAIRsFAIR projekt részeként online workshopot szervez “Practical implementation of FAIR-related content in university curricula and teaching” címmel. 

Mire lehet számítani a workshopon? 

Az eseményen kiemelt figyelmet fordítanak a “FAIR Competence Adoption Handbook for Universities” projekt tervezetének bemutatására, illetve a jelenlévők visszajelzéseire. A kidolgozás alatt lévő kézikönyv az egyetemek számára nyújt segítséget a FAIR kutatási adatkezelés és az ehhez kapcsolódó készségek fejlesztésének megvalósításához az alap- mester- és a doktori képzésben. A kézikönyv megjelenésének várható ideje: 2021. decembere. A résztvevők a FAIR-rel kapcsolatos tartalmak felsőoktatási képzésbe történő sikeres integrálásának gyakorlati példáin keresztül tapasztalhatják meg a kézikönyv létjogosultságát. 

A kézikönyv célja, hogy az egyetemeket egyértelmű gyakorlati instrukciókkal vértezze fel, amelyeket be tudnak építeni a FAIR kutatási adatkezeléssel kapcsolatos oktatási tevékenységükbe. Emellett a FAIR kompetenciák felsőoktatási programba történő integrálásának támogatása, különböző tréningek és segédanyagok biztosításával. 

A FAIR adatkezelés gyakorlatba történő átültetése a felsőoktatási intézményekben, a FAIR adatkezelésre való áttérés folyamatának a kulcsa.

Kiknek ajánlott részt venni?

Egyetemi tanároknak és más szakembereknek, akik közreműködnek különböző szintű felsőoktatási programok tervezésében és megvalósításában, valamint adatkezelőknek és oktatóknak, akik szívesen részt vállalnak a felsőoktatási intézmények támogatásában


Részletes PROGRAM és REGISZTRÁCIÓ

dátum

2021 okt 12
Lejárt!

időpont

10:00 - 13:00

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük