Open Access week 2021 – bölcsészettudomány és társadalomtudomány

Idén is megrendezésre kerül a nemzetközi Open Access hét október 25. és 31. között.

Az idei év tematikája: Számít, hogy miképp tesszük nyílttá a tudományt: Igazságosság és egyenlőség strukturális szinten.

Ehhez a globális eseményhez csatlakozik a DEENK is sokszínű előadásaival.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

A workshop részletei

Téma: FAIR adatkezelés
Időpont: 2021.10.28. 14 óra
Helyszín: Zoom platform
Célközönség: kutatók,  bölcsészet- és társadalomtudományi terület

A meetupon a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerni az aktuális kutatási adatkezelési elvárásokat, betekintést nyerhetnek a FAIR adatkezelésbe, megismerhetik a FAIR irányelvek alkalmazását a gyakorlatban, valamint számos eszközt is bemutatunk, amely könnyebbé teszi a kutatási adatkezelést. Az online rendezvényen szó lesz a Debreceni Egyetem Dataverse alapú adatrepozitóriumáról is. Az előadások során bemutatásra kerülnek különféle adatrepozitóriumok is. A workshop interaktív, tehát az előadásokat feladatok követnek, melyeket csoportokban oldanak meg a részvevők. Az esemény teljes időtartama 60 perc. Természetesen a mikrofon és a kamera használata nagyban megkönnyíti a workshopon történő kommunikációt és a közös tanulást.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Fontos tudnivalók

Az alábbi feltételek minden résztvevőre egyenlően vonatkoznak (előadókra, moderátorokra, résztvevőkre)

  • Az eseményről felvétel készül. A regisztrációval minden résztvevő tudomásul veszi, hogy a Zoom Platformon megjelenített neve, profilképe, videóképe, hangja, és a chat platformon közzétett üzenetei a felvétel részét képezik.
  • A prezentációk az eseményt követően minden résztvevőnek elérhetővé válnak.
  • Minden regisztrált résztvevő, előadó és a rendezvény szervezésében valamilyen formában hozzájáruló kolléga beleegyezik abba, hogy toleráns és méltányos viselkedést tanúsít az esemény során.
  • A szervezőnek jogában áll kizárni azon résztvevőket az eseményről, akik megszegik a fenti szabályokat.

Regisztráció

[erforms id=”3686″]

dátum

2021 okt 28
Lejárt!

időpont

14:00 - 15:00

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük