Open Science FAIR szeptemberben

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Open Science FAIR szeptember 20-24 között, idén virtuális keretek között.  Ezen a rangos nemzetközi eseményen 5 napon át számos Open Science-hez kapcsolódó témában lehet értékes információkkal gazdagodni. 


 

Az Open Science most

Az Open Science válaszút előtt áll. Kutatók, kutatóintézetek, kutatás finanszírozó ügynökségek, szolgáltatók, illetve az infrastruktúrák  különböző szinteken kapcsolódnak be az implementálás fázisába. Különböző modellek megjelenésével látszólag osztott ökoszisztéma jön létre, melyek kis lépésekben változást eredményeznek a hagyományos tudományos kommunikáció területén is. A nemzetközi és interdiszciplináris kutatások lehetővé tétele érdekében biztosítani kell az interoperabilitást a közösségek és a szolgáltatások között, ugyanakkor továbbra is gondoskodni kell a különféle munkafolyamatok és a tudásrendszerek támogatásáról is.

Az OSFAIR2021 az OpenAIRE főszervezésében, illetve az Open Science területén kulcsszerepet betöltő nemzetközi kezdeményezések társszervezésében kerül megrendezésre, a konferencia közreműködői a következők:  COAR, EIFL, Force11, LA Referencia, LIBER, OPERAS, Sparc, Sparc Europe.

 

Az OSFAIR2021 a következő célkitűzéseket fogalmazta meg: 

  • az Open Science közösségek és szolgáltatók összefogása és megerősítése
  • az Open Science-hez kapcsolódó általános gyakorlatok meghatározása
  • szolgáltatások biztosításához és fenntartásához szükséges megfelelő együttműködések felismerése 
  • tapasztalatszerzés és tudásátadás

Regisztrálni itt lehet legkésőbb szeptember 10-ig! 


 

A konferencia fő témái a következő linken érhetők el: https://www.opensciencefair.eu/

Jelenleg még nem áll rendelkezésre részletes programfüzet, az előadók felkérése és a szervezési munkálatok folyamatban vannak.

dátum

2021 szept 20 - 24
Lejárt!

időpont

All Day

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük