Open Science Festival februárban

2021. február 11-én Hollandiában megrendezésre kerül a National Open Science Festival, a már lassan megszokottá vált formában, vagyis online keretek között. 

Mi az Open Science Festival egy mondatban?

Egy hely, ahol találkozunk azokkal a társainkkal, akik már az Open Science háza táján otthonosan mozognak, valamint azokkal, akik még most ismerkednek ezzel a gyakorlattal. 

Mi a célja?

Az esemény célja, hogy lehetőséget biztosítson a kutatóknak arra, hogy megismerkedhessenek az Open Science kínálta előnyökkel. Fókuszban a tudásmegosztás és a leghatékonyabb gyakorlati módszerek bemutatása.

Milyen programokra lehet számítani?

Délelőtt az ún. Pre Festival Workshops-on előszöris a nyílt forráskódú hardware-ek világába kalauzolnak el minket, ezt követően pedig egy élő kódolási munkamenetben tanúi lehetünk egy kutatási tanulmány reprodukálásának. Délután az esemény hivatalos megnyitója után, 12 előadást hallgathatunk meg olyan témákról mint a FAIR kutatási adatkezelés, Open Science az oktatásban, open access könyvkiadás, a citizen science sikerokozói, valamint az adatok előzetes feldolgozásának fontossága. 

A nap egy olyan interaktív programmal zárul, ahol 3 holland vendégelőadó osztja meg tapasztalatait, fejlesztéseit illetve a jövőbeli terveit. Az előadások közben a résztvevők bekapcsolódhatnak a beszélgetésbe a mentimeter segítségével. A diszkurzus során szó esik az Open Science fejlesztéseiről, illetve a jelenlegi elismerési rendszer újragondolásáról is. 

Az Open Science Festivalt Ingrid Van Engelshoven, a holland oktatásért, kultúráért és tudományért felelős miniszter zárja, aki átadja az Open Initiatives Trophy-t a nyerteseknek, azaz azoknak a csapatoknak vagy egyéneknek, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak a Nyílt Tudomány népszerűsítéséhez. 

Ezenkívül az Open Science Festival programbizottsága díjazza a 3 legkiválóbb kezdeményezést: 500 euró jár a nyertesnek és 250-250 euró a másik két helyezettnek.

Az utolsó program pedig nem más, mint egy könnyed, kötetlen beszélgetés, egyfajta virtuális kapcsolatépítés. 

 

Regisztrálni ezen az oldalon lehet.

További részletek és teljes program itt tekinthető meg. 

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

Vélemény, hozzászólás?

Menü
Open Science