Open Science Festival februárban

2021. február 11-én Hollandiában megrendezésre kerül a National Open Science Festival, a már lassan megszokottá vált formában, vagyis online keretek között. 

Mi az Open Science Festival egy mondatban?

Egy hely, ahol találkozunk azokkal a társainkkal, akik már az Open Science háza táján otthonosan mozognak, valamint azokkal, akik még most ismerkednek ezzel a gyakorlattal. 

Mi a célja?

Az esemény célja, hogy lehetőséget biztosítson a kutatóknak arra, hogy megismerkedhessenek az Open Science kínálta előnyökkel. Fókuszban a tudásmegosztás és a leghatékonyabb gyakorlati módszerek bemutatása.

Milyen programokra lehet számítani?

Délelőtt az ún. Pre Festival Workshops-on előszöris a nyílt forráskódú hardware-ek világába kalauzolnak el minket, ezt követően pedig egy élő kódolási munkamenetben tanúi lehetünk egy kutatási tanulmány reprodukálásának. Délután az esemény hivatalos megnyitója után, 12 előadást hallgathatunk meg olyan témákról mint a FAIR kutatási adatkezelés, Open Science az oktatásban, open access könyvkiadás, a citizen science sikerokozói, valamint az adatok előzetes feldolgozásának fontossága. 

A nap egy olyan interaktív programmal zárul, ahol 3 holland vendégelőadó osztja meg tapasztalatait, fejlesztéseit illetve a jövőbeli terveit. Az előadások közben a résztvevők bekapcsolódhatnak a beszélgetésbe a mentimeter segítségével. A diszkurzus során szó esik az Open Science fejlesztéseiről, illetve a jelenlegi elismerési rendszer újragondolásáról is. 

Az Open Science Festivalt Ingrid Van Engelshoven, a holland oktatásért, kultúráért és tudományért felelős miniszter zárja, aki átadja az Open Initiatives Trophy-t a nyerteseknek, azaz azoknak a csapatoknak vagy egyéneknek, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak a Nyílt Tudomány népszerűsítéséhez. 

Ezenkívül az Open Science Festival programbizottsága díjazza a 3 legkiválóbb kezdeményezést: 500 euró jár a nyertesnek és 250-250 euró a másik két helyezettnek.

Az utolsó program pedig nem más, mint egy könnyed, kötetlen beszélgetés, egyfajta virtuális kapcsolatépítés. 

 

Regisztrálni ezen az oldalon lehet.

További részletek és teljes program itt tekinthető meg. 

dátum

2021 febr 11
Lejárt!

időpont

10:00 - 17:30

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük