OpenAIRE webinárium: Jogi kérdések és kutatási adatok

Az OpenAIRE csapata különböző útmutatókat hozott létre azon kutatók számára, akik többet szeretnének tudni a kutatási adataikat érintő jogi kérdésekről.

A március 29-én megrendezésre kerülő webinárium során Prodromos Tsiavos és Thomas Margoni bemutatja a résztvevőknek ezeket az útmutatókat és válaszolnak minden felmerülő kérdésre. A kérdéseket akár már a regisztrációs űrlapon is lehet jelezni.

 

Az 1 órás prezentációt 3 blokkra bontották a készítők:

Honnan tudom, hogy a kutatási adataim biztonságban vannak?

Ebben a blokkban megtanulhatjuk a kutatási adatok helyes védelmének módszereit, valamint szó lesz a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogokról.

 

Hogyan láthatom el a kutatásomat a megfelelő licensszel?

A második részből kiderül, hogyan érhetjük el, hogy kutatási adataink a legkönnyebben hozzáférhetőek legyenek. Szó lesz a Creative Commons licenszekről, és arról, hogy milyen licenszeket érdemes távolról elkerülni.

 

Felhasználhatom más kutatási adatait?

Az utolsó blokkban az adatok újrafelhasználása lesz a középpontban. Megtudhatjuk, mit szabad újrafelhasználni és mit nem, az újrafelhasználás hogyan befolyásolja a szerzői jogi korlátozásokat, valamint az OpenAIRE képviselői segítenek abban, hogyan használhatunk fel különböző adathalmazokat egyidőben.

 

A webinárium pontos időpontja: 2019. március 29. 11:00-12:00

 

A részvételhez nincs más dolgunk, mint kitölteni az ingyenes regisztrációs űrlapot. A pontos helyszínről e-mailben kapnak értesítést a jelentkezők.

 

Regisztrációhoz kattintson ide: https://goo.gl/forms/3nPSVA6g0ULMsJ532

dátum

2019 márc 29
Lejárt!

időpont

11:00 - 00:00

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük