Stratégiai kapcsolatépítés a Nyílt Tudomány intézményeiben: LIBER-OCLC Workshop sorozat

Háromrészes online rendezvénysorozatot szervez az OCLC és a LIBER. Tavaly is aktívan együttműködött a két szervezet, nyilvános párbeszédet folytattak az Open Science-szel kapcsolatos készségek témakörében. Idén májusban exkluzív módon, a LIBER tagjainak és az OCLC kutatatókönyvtárak szövetségi tagjainak szerveznek háromrészes workshopsorozatot. A rendezvénysorozat egyedülálló lehetőséget biztosít a könyvtáraknak a kapcsolatok kiépítésére. 

Regisztrálni korlátozott létszámban lehet. Május 4-től kezdődően keddenként 15:30-tól másfél órás virtuális meeting keretein belül lesz lehetőségük a résztvevőknek párbeszédet folytatni az alábbi témákban, angol nyelven.

 

WORKSHOP 1: 2021. május 4. 

Cím: A tudományos intézmények együttműködését meghatározó társadalmi és strukturális normák megértése

A rendezvénysorozat első workshopjának célja a felsőoktatási intézmények együttműködését meghatározó társadalmi és strukturális szabályok feltérképezése, különös tekintettel az egyetemek komplex, adaptív rendszerszemléletű modelljének vizsgálatára. Ezenkívül a jelenlévők megismerkedhetnek a kutatástámogatás legfőbb intézményi szereplőivel. A résztvevők kis létszámú csoportokban megvitathatják az intézményeikben fennálló együttműködés kihívásait és akadályait, illetve kezdetét veszi az intézményeik struktúrájának feltérképezése is.

Regisztráció

Ajánlott olvasmány (1-15 oldal)


WORKSHOP 2: 2021. május 11.

Cím: Esettanulmányok sikeres társadalmi interoperabilitásról

A második workshop a sikeres társadalmi interoperabilitást elősegítő stratégiákra és módszerekre helyezi a hangsúlyt. A résztvevőknek lehetősége lesz több olyan esettanulmány megvizsgálására, amelyek kitűnően példázzák a sikeres intézményközi együttműködést a nyílt tudomány támogatására, a kapcsolatok kezelésének “mi” és “hogyan” megértésének kialakításának érdekében.

Regisztráció

Ajánlott olvasmányok:


WORKSHOP 3: 2021. május 18. 

Cím: Keresztfunkcionális kapcsolatok fejlesztési tervének kidolgozása

A harmadik, utolsó workshopon a résztvevők számos egyéb hasznos forrással gazdagodhatnak, amelyekkel az intézményeik működését támogathatják. A rendezvénysorozat zárásaként a jelenlévők megoszthatják egymással, mit tanultak a 3 workshop alatt, mit és hogyan fognak átvenni az intézményi kapcsolatépítés fejlesztésére, illetve ötleteket gyűjthetnek az egyetemek közötti szorosabb kapcsolatok kialakítása érdekében. 

Regisztráció

Ajánlott olvasmányok

 

Fontos! Mindegyik workshopra külön-külön kell regisztrálni!

 

 

dátum

2021 máj 04
Lejárt!

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük