Webinar: The FAIR Cookbook
Fedezze fel a FAIRplus vadonatúj kezdeményezését, a FAIR szakácskönyvet, amelyet célzottan az élettudományok területén tevékenykedő kutatóknak, valamint a data stewardokak (adatkezelők) alkottak meg. Május 26-án 14 órától lehet csatlakozni a webináriumhoz.
A FAIR Cookbook weboldalán valódi példák és datasetek alapján sajátíthatjuk el, miképp tehetjük kutatási adatainkat megtalálhatóvá, hozzáférhetővé, együttműködővé, valamint megtanulhatjuk, miképp biztosíthatjuk az újrafelhasználásukat a szerzői jogok megfelelő védelmével.
A webinárium keretein belül a fejlesztők és a projekt koordinátor bemutatja az úgynevezett „recepteket”, a terület legszámottevőbb kihívásait és a 21. századi kutatási adatkezeléshez elengedhetetlen kompetenciákat.
Kiknek szól?
- Adattudósoknak
- Data stewardoknak
- Adatkurátoroknak
- FAIR adatkezeléssel, kutatástámogatással foglalkozó szakmabeileknek
- Döntéshozóknak
- FAIR adatkezelés szakértőinek
Ugyanakkor a webináriumon minden érdeklődőt szívesen látnak, akik forrásokat keresnek a FAIR adatkezeléssel kapcsolatban, vagy részesei szeretnének lenni a közösségi törekvésnek.
Előadók:
- Serena Scollen (ELIXIR-Hub)
- Herman Van Vlijmen (Janssen)
- Philippe Rocca-Serra (University of Oxford)
- Wei Gu (University of Luxembourg)
- Tony Burdett (EMBL-EBI)
- Andrea Splendiani (Novartis AG)
- Susanna-Assunta Sansone (University of Oxford)
- Robert Giessmann (Bayer AG)
Regisztráció
Vélemény, hozzászólás?