Webinar: The FAIR Cookbook

Fedezze fel a FAIRplus  vadonatúj kezdeményezését, a FAIR szakácskönyvet, amelyet célzottan az élettudományok területén tevékenykedő kutatóknak, valamint a data stewardokak (adatkezelők) alkottak meg. Május 26-án 14 órától lehet csatlakozni a webináriumhoz.

A FAIR Cookbook weboldalán valódi példák és datasetek alapján sajátíthatjuk el, miképp tehetjük kutatási adatainkat megtalálhatóvá, hozzáférhetővé, együttműködővé, valamint megtanulhatjuk, miképp biztosíthatjuk az újrafelhasználásukat a szerzői jogok megfelelő védelmével.

A webinárium keretein belül a fejlesztők és a projekt koordinátor bemutatja az úgynevezett „recepteket”, a terület legszámottevőbb kihívásait és a 21. századi kutatási adatkezeléshez elengedhetetlen kompetenciákat.

Kiknek szól?

  • Adattudósoknak
  • Data stewardoknak
  • Adatkurátoroknak
  • FAIR adatkezeléssel, kutatástámogatással foglalkozó szakmabeileknek
  • Döntéshozóknak
  • FAIR adatkezelés szakértőinek

Ugyanakkor a webináriumon minden érdeklődőt szívesen látnak, akik forrásokat keresnek a FAIR adatkezeléssel kapcsolatban, vagy részesei szeretnének lenni a közösségi törekvésnek.

Előadók:

  • Serena Scollen (ELIXIR-Hub)
  • Herman Van Vlijmen (Janssen)
  • Philippe Rocca-Serra (University of Oxford)
  • Wei Gu (University of Luxembourg)
  • Tony Burdett (EMBL-EBI)
  • Andrea Splendiani (Novartis AG)
  • Susanna-Assunta Sansone (University of Oxford)
  • Robert Giessmann (Bayer AG)

Regisztráció


 

A projekt részletei

További információ

dátum

2021 máj 26
Lejárt!

időpont

14:00

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük