Webinárium sorozat: Open Science – A kulturális változások inspirációja a könyvtárban

Az Open Science elengedhetetlen ahhoz, hogy a tudomány együttműködésen alapuljon, reprodukálható, átlátható és hatékony legyen.

A nyílt hozzáférésű tudomány tagadhatatlanul hatékony eszköz arra, hogy pozitív hatást gyakoroljon a társadalomra, viszont jelenleg még nincs univerzális eszköze.

2019. március 26. 14:00-15:00

Egy forradalmi változásra van szükség: egy olyan változásra, amely megnyitja az utat a kutatási folyamatok előtt, és egy olyan szemléletmód felé vezeti a kutatói társadalmat, ahol az irányelvek, eszközök és az infrastruktúra egységben támogatják a tudomány fejlődését és megosztását. A kutatókönyvtárak nagyszerű pozícióban vannak, hogy megvalósíthassák ezt a forradalmi változást. Előbb viszont a saját közösségükben kell elérniük, hogy az Open Science-re értékes eszközként tekintsenek.

Ebben a Webináriumban a Stockholmi Egyetemi Könyvtár igazgatója (Wilhelm Widmark) és elemzője (Sofie Wennström) megfogalmazzák, mit tettek ők az új módszerek kialakításáért, és hogyan mozgosították a saját könyvtári közösségüket az Open Science-ért.

Emellett megszólal Iryna Kuchma, a Foster Project képviselője. Tőle megtudhatjuk, milyen gyakorlati oktatási forrásokat kínál a FOSTER a kulturális váltás fényében.

Csatlakozzon!

  • Ha szeretné megismerni a gyakorlati lehetőségeket, amelyeket a kutlurális változás eléréséért tehet
  • ha kiváncsi a FOSTER project oktatási forrásaira
  • vagy ha a szemléletváltásba ölt energia hatásának mérőszámai iránt érdeklődik.

Az online részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ

dátum

2019 márc 26
Lejárt!

időpont

14:00 - 15:00

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük