Workshop: FAIR adatkezelési kompetenciák a doktori képzésben

2021. május 26-27-én a FAIRsFAIR, EUA (European University Association) és a Minho-i Egyetem az EUA Council for Doctoral Education támogatásával online workshopot szervez

FAIR data competences in doctoral education programmes

címmel.

Az eseményen megismerhetjük a felsőoktatás számára kidolgozott FAIR kompetenciák kerettervét, melynek részletei a FAIRsFAIR projekt keretén belül még kidolgozás alatt állnak. Továbbá megvitatásra kerülnek, azok az Európában bevett kutatási adatkezelési (RDM) képzésre vonatkozó gyakorlati példák, amelyek a doktori képzési program részét képezik.

A workshop a FAIR adatkezelést középpontba helyezve, az adatközpontú oktatás kibővítésének szükségességére reagál, különös tekintettel a doktoranduszokra, illetve a fiatal kutatókra. Az esemény kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy doktori szinten vita tárgya lehessen az RDM (Research Data Management) kompetenciák és készségek sajátos igényei és kihívásai.

Kinek érdemes részt venni az eseményen?

A workshop tematikája elsősorban akadémiai vezetőket, kutatási adatkezelési képzésben doktori szinten résztvevő oktatókat, valamint a doktori oktatási programért felelős szakembereket céloz meg.

A kétnapos esemény programja illetve a regisztráció is ezen az oldalon érhető el.

dátum

2021 máj 26 - 27
Lejárt!

időpont

All Day

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük