Workshop: Kutatási adatkezelési készségek fejlesztése

2021. április 28-án a FAIRsFAIR és az OpenAIRE közös online workshopot tart National policy and support actions for research data skills – impact and experiences címmel, melynek célja a nemzeti szintű kezdeményezések szerepének megvitatása a kutatási adatkezelési készségek fejlesztése érdekében.

Az EOSC (European Open Science Cloud, azaz az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés) aktív szerepet vállal a készségek fejlesztésének előre mozdításában. Azonban az EOSC Skills&Training munkacsoportja által készített legutóbbi felmérésből az derül ki, hogy a kutatási adatokhoz és adatközpontú kutatásokhoz szükséges készségekre vonatkozó nemzeti politika általában hiányos és még igencsak kialakulóban van.

Mi a workshop célja?

A workshop elsődleges célja, hogy számba vegye a nemzeti kezdeményezéseket, megvitassa a jól bevált gyakorlatokat, illetve elősegítse az ilyen kezdeményezések lehetséges módszereit és hatását.

Ki célközönség?

Különböző nemzeti platformok, projektek és szervezetek képviselőit szólítja meg, akik közreműködnek a FAIR és a RDM irányelvek és készségek kidolgozásában és fejlesztésében.

 

 

A program itt tekinthető meg.

 

Regisztráció

dátum

2021 ápr 28
Lejárt!

időpont

14:00 - 16:30

kategória

időpont

The event is finished.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük