Magyar Nyílt Tudományos Fórum III.

A KIFÜ és a DEENK következő onlinee rendezvényére 2022. január 19-én kerül sor, melynek meghívott vendégei Dr. Szabó István, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, illetve Urbán Katalin, az NKFIH stratégiai tanácsadója.

A program célja a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által koordinált nyílt tudományos állásfoglalás és a kapcsolódó „OTKA” pályázatok bemutatása.

Időpont: 2022. január 19. (szerda) 14:00–15:00

 

Az NKFIH által koordinált nyílt tudományos állásfoglalást 12 jelentős hazai kutatási szervezet írta alá, többek között a Magyar Rektori Konferencia (MRK), az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB). A felhívás teljes szövege és az aláírók listája elérhető az NKFIH honlapján: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/strategia-alkotas/open-science

Mostani programunk a Nyílt Tudományos Fórum harmadik alkalmaként kerül megrendezésre. A Fórumot az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés, az EOSC kapcsán, a NI4OS-Europe (National Initiatives for Open Science in Europe) H2020-as projekt megbízásából a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) szervezi.

A KIFÜ elkötelezett a nyílt tudomány ügyének hazai előmozdításában, és a közelmúltban létrejött EOSC Associationban képviseli Magyarországot. A DEENK már több mint egy évtizede rendszeresen tájékoztatja a kutatói közösséget a nyílt tudomány témában, az OpenAIRE hazai képviselője, az openscience.hu oldal működtetője.


Bevezető előadás

Előadások diasorai

 

dátum

2022 jan 19
Lejárt!

időpont

14:00 - 15:00

kategória

időpont

The event is finished.

2 hozzászólás a(z) “Magyar Nyílt Tudományos Fórum III.” bejegyzéshez

 1. Dr. Veres Szilvia szerint:

  Tisztelt Cím!

  A naptár 13h-ai kezdéssel teszi be automatikusan, tisztelettel kérdezem, hogy a 14h kezdés a pontos? Nagyon köszönöm.

  • Kiss Anikó szerint:

   Tisztelt Dr. Veres Szilvia!

   A rendezvény pontos ideje: 2021. január 19. 14:00 . A naptárba történő importálás hibáját javítottuk, hálásan köszönjük, hogy jelezte!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük