Legyen ott kedvezményesen a 12 RDA plenáris ülésén

RDA plenáris részvételi díj kedvezmény

Az RDA Europe (https://rd-alliance.org/rda-europe) folytatja az adatkutatók és szakemberek támogatásának sorozatát. A szervezet 2 legújabb felhívásában a jelentkezők részvételi díjának terhét kívánja csökkenteni. Kétféle pozícióból lehet pályázni a támogatásra, a pályázók közül 7 kezdő RDA kutató, valamint 5 szakértő RDA tag kaphat pénzügyi hozzájárulást azért, hogy ott lehessen a Botswanában megrendezésre kerülő 12. RDA plenáris ülésén.

A második International Data Weeket (IDW 2018) 2018. november 5. és 8. között rendezik meg a fővárosban, Gabarone-ban. Az esemény egy széleskörű találkozót kínál a kutatóknak és az adatokkal foglalkozó szakembereknek tudományágtól függetlenül, bárhol is él az illető. A szervezésben az RDA-n kívül részt vesz az ICSU World Data System (WDS), valamint az ICSU Committee on Data for Science and Technology (CODATA) is. A rendezvény témája elsősorban a “Globális Tudományok Digitális Határai”, ezenkívül a program részét képezi a 12. RDA plenáris ülése, a kutatási adatközösség féléves találkozója, és a SciDataCon 2018 nevű konferencia, ami szintén a kutatási adatok határait vette napirendre.

Az Early Career programban olyan jelentkezőket várnak, akik még tanulnak, vagy nemrég fejezték be a felsőoktatási tanulmányaikat, vagy olyan kutatóintézetek munkatársai, akik főleg a kutatási adatok megosztására fókuszálnak. A pályázók közül 7 főt, maximum 1750 euróig támogatnak. A jelentkezésről és további részletekről az alábbi linkeken tájékozódhat:

https://grants.rd-alliance.org/OpenCalls/call-early-careers

Amennyiben Ön nem most kezdte a karrierjét, vagy már senior pozícióban van és kutatási adatokkal foglalkozik, a Call for Experts programot ajánljuk, ahol a jelentkezők közül 5-en, maximum 1800 eurós összegben kaphatnak pénzügyi hozzájárulást.

A részletekért kattintson az alábbi linkre:

https://grants.rd-alliance.org/OpenCalls/call-experts

Jelentkezni 2018. augusztus 30. 17:00 óráig lehet, az eredményekről szeptember 21-én kaphatunk leghamarabb tájékoztatást.

Megosztás