A Project MUSE és a HTML5: 300 nyíltan hozzáférhető könyv egy újragondolt, modern, online környezetben

Project MUSE

A PDF-eknél könnyebben kereshető, továbbfejlesztett formátum a “következő fejezet” az open access publikálásban, a bölcsészet- és társadalomtudományok területén.

Közel 300 open access könyv érhető el az online bölcsészet-és társadalomtudományi gyűjteménynek, a Project MUSE-nak köszönhetően. A platform tervezésénél a felhasználóbarát és alkalmazkodó HTML5-öt használták a jól ismert PDF-ek helyett, a címek között pedig megtalálható lesz több híres kiadó munkája, mint pl.a Johns Hopkins University Press, Cornell University Press, vagy a Duke University Press és még sokan mások.

“A projekt egy magasabb szintre emeli az open access publikálást. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nagy mennyiségű nyíltan hozzáférhető tartalom érhető el nálunk, viszonylag rugalmas formában.”
– Wendy Queen, a Project MUSE igazgatója

Ha a platformon már eddig is jelenlévő, PDF-ben elérhető open access könyveket is beleszámoljuk, a nyíltan hozzáférhető tartalom száma a MUSE-on 800 feletti. Természetesen az üzemeltetők célja, hogy évről évre több és több könyv és folyóiratcikk legyen az olvasók számára ingyenesen böngészhető.

A MUSE Projekt 1995 óta a bölcsészet-és társadalomtudományok területén létrejött digitális tartalom legkiemelkedőbb szolgáltatója Az évek során az egyik legmegbízhatóbb online forrássá nőtte ki magát, ha tudományos tartalomról van szó. Jelenleg több, mint 120 kiadó vesz részt a projektben.

A további részletekért kattintson az alábbi linkekre:
https://muse.jhu.edu/
https://www.press.jhu.edu/news/blog/project-muse-offers-nearly-300-%E2%80%9Chtml5%E2%80%9D-open-access-books-re-designed-platform


Megosztás