A Taylor&Francis lett az F1000Research új tulajdonosa

A Taylor & Francis kiadó felvásárolta az F1000 Research-öt a Vitek Tracz alapítójától. A felvásárlás összege nem nyilvános. A F1000Prime és F1000Workspace továbbra is Tracz tulajdonában marad.

Az F1000 Research 2013-ban indította el a világ első nyílt tudományos kiadói platformját. Emellett nyílt kutatási publikációs szolgáltatásokat is nyújt közvetlenül a kutatásfinanszírozóknak és intézményeknek, beleértve a Bill & Melinda Gates Foundationt és az Emerald Publishinget. A cég székhelye a tervek szerint Londonban marad, ahol önállóan fog működni, miközben kulcsfontosságú tagjává válik a Taylor&Francis nyílt tudományos szolgáltatásainak és az úgynevezett Plan S-compliant platformoknak.

Annie Callanan, a T&F ügyvezető igazgatója elmondta:

Az F1000 Research bevonása jelentősen erősíti és kibővíti a kapacitásainkat a nyílt kutatásban és más kiadói szolgáltatásokban. (…) Felbecsülhetetlen érték lesz, mivel azon dolgozunk, hogy megfeleljünk a 21.század kutatási igényeinek, lehetőséget kínálva a kutatás gyors megoldássá alakításához szükséges hatások létrehozásához.

Annie Callanan, ügyvezető igazgató, Taylor&Francis

A kiadó szerint szolgáltatásaik bővítése az F1000 Research platformmal óriási befektetést jelent és rendkívüli szaktudásról árulkodik. Ezáltal képesek támogatni a tudományos kommunikáció folyamatos fejlődését, valamint a teljes kutatási ökoszisztémára képesek kiterjeszteni a hatásnövelésre vonatkozó erőfeszítéseiket.

Fontos megjegyezni, hogy az emeraldopenresearch.com felületét is az F1000 Research platform biztosítja. Céljuk az, hogy több kiadót is arra ösztönözzenek, kövessék az innovatív példát, adják meg a lehetőséget az open peer review-ra, valamint arra, hogy a kutatók könnyen, gyorsan és áttekinthetően jelentessék meg közleményeiket.

Forrás: https://bit.ly/383qdVS

Megosztás